top of page

Eigen visie op holistische massagetherapie 

Massagetherapie betekent dat een massagetherapeut jou begeleidt en ondersteunt tijdens de massage behandeling. Tijdens de behandeling wordt je uitgenodigd om bewust te luisteren naar je eigen lijf.

 

In een wereld waar haast en drukte heersen vergeten we vaak naar ons eigen lichaam om te kijken. Hierdoor kunnen er fysieke en/of psychische klachten ontstaan. Die klachten zie ik als signalen die via je lichaam worden uitgezonden om je zo iets te vertellen. Het is iets wat om aandacht vraagt en opgemerkt wil worden. 

Voor mij is de holistische benadering meer dan een concept; het is een levensfilosofie doordrenkt met diepe overtuigingen en ervaringen.

Je hebt als mens niet alleen een fysiek lichaam, maar je hebt ook te maken met je eigen gevoelens, emoties, gedachten, verlangens, overtuigingen en relaties. Al die aspecten beïnvloeden elkaar en vormen samen jouw zijn.

Aanraking is echter net zoals zuurstof en voeding een primaire levensbehoefte. Er is ooit onderzoek gedaan naar baby apen die niet aangeraakt werden en alleen mechanisch voeding toegediend kregen. Zij werden ziek en stierven door het gebrek aan huid-op-huidcontact. Aanraking is echt van levensbelang. Het is een vorm van erkenning. 

Massagetherapie activeert het zelfhelende vermogen van je lichaam en brengt je in contact met je eigen verhaal met begeleiding van je massagetherapeut.

Focusing

in jouw lichaam huist jouw unieke levensverhaal.

 

Je bent een uniek individu, met je eigen levensstijl, stressniveaus, fysieke conditie en persoonlijke behoeften.

De focus reikt verder dan alleen spieren en weefsels - we richten ons op  emotionele, mentale en spirituele blokkades die fysieke spanning en pijn kunnen veroorzaken.

Dit proces kan leiden tot inzichten en bewustwording van jezelf, je leven.

 

Met rust, respect en zachtheid omarmen we wat er naar voren komt.

Zo kan er ruimte  ontstaan  om op een zachte en gezonde manier weer in contact te komen met jezelf,  je lichaam en de verbinding diep van binnen te herstellen.

Hand Massage

De ervaring van holistische massagetherapie is voor elk persoon anders. Over het algemeen wordt de massage ervaren als een diep ontspannende en kalmerende behandeling die zowel je fysieke als mentale welzijn bevordert.

Het is belangrijk om te beseffen dat elke ervaring uniek is en afhangt van individuele behoeften, doelen en verwachtingen.

Een massagebehandeling kan stress verminderen, het geluksgevoel stimuleren en kan preventief werken.

Het kan je weerstand verhogen, de doorbloeding stimuleren, pijn verminderen door toename van serotonine, de balans tussen lichaam en geest verbeteren en de stofwisseling stimuleren. 

bottom of page