top of page

Holistic pulsing

Holistic pulsing is een unieke, zachte en diephelende vorm van lichaamswerk. Het is gericht op het creëren van een ontspannen en harmonische staat van lichaam en geest.

Tijdens een holistic pulsing massage worden langzame en ritmische bewegingen gebruikt om het hele lichaam zachtjes te wiegen en zo een diepe ontspanning te creëren. De kracht van holistic pulsing is zachtheid.

"Datgene waartegen wij ons verzetten, verhardt zich".

Image by Daniel Sinoca

De zachte  ritmische bewegingen maken het lichaam rustig en geleidelijk voelbare beweging in het lijf.

Pulsing kan variëren van zachte wiegende bewegingen tot diepere schommelingen.

 1. Principe van Ritmische Beweging: Holistic pulsing maakt gebruik van ritmische en wiegende bewegingen, meestal toegepast op het hele lichaam of specifieke delen ervan. Deze zachte, vloeiende bewegingen creëren een ontspannend effect op spieren en gewrichten.
   

 2. Ontspanning en Loslaten: Het doel van holistic pulsing is om het lichaam en de geest te helpen ontspannen. De ritmische bewegingen hebben vaak een kalmerend effect op het zenuwstelsel, waardoor spanning en stress verminderen.
   

 3. Energetisch Evenwicht: Net als bij andere holistische benaderingen, wordt aangenomen dat holistic pulsing de energiestroom in het lichaam in balans brengt. Het kan helpen bij het openen van energiekanalen en het herstellen van harmonie.
   

 4. Ondersteuning van het Zelfhelend Vermogen: Holistic pulsing stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Door het creëren van een ontspannen staat, wordt het lichaam aangemoedigd om eventuele blokkades los te laten en te herstellen.
   

 5. Individueel Afgestemd: Holistic pulsing wordt vaak afgestemd op de individuele behoeften van de persoon. De sessies kunnen variëren in intensiteit en focus, afhankelijk van wat de ontvanger op dat moment nodig heeft.

Deze massage techniek kan ondersteuning bieden bij het verminderen van stress, angst en spanning en het verbeteren van de bloedcirculatie.

bottom of page