top of page

Klassieke massage

Deze vorm van masseren is een van de meest bekende en is ondertussen al duizenden jaren oud.

De ontspanning die ontstaat in massage heeft veel voordelen, zoals: soepelere spieren, het bevordert de bloedsomloop en zorgt voor de afvoer van vocht en afvalstoffen en zorgt voor rustige geest. Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat het immuunsysteem wordt verbeterd. En het stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Masseren

De basis van deze massage bestaat uit het tot rust brengen van geest en lichaam, en brengt je weer in contact met je eigen lijf. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijkertijd voor mentale ontspanning.

 1. Spierontspanning: Het masseren van spieren helpt bij het verminderen van spanning en stijfheid, waardoor de flexibiliteit en het bewegingsbereik toenemen.
   

 2. Pijnverlichting: Klassieke massage kan helpen bij het verminderen van pijn veroorzaakt door spierspanning, overbelasting of blessures.
   

 3. Verbeterde circulatie: Door de bloedsomloop te bevorderen, draagt de massage bij aan een betere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de weefsels en een effectievere verwijdering van afvalstoffen.
   

 4. Stressvermindering: Massage heeft een ontspannend effect op het zenuwstelsel, waardoor stress en spanning verminderen.
   

 5. Verbetering van het welzijn: Klassieke massage draagt bij aan een gevoel van algemeen welzijn en ontspanning, wat zowel lichamelijk als mentaal gunstig is.

Geschiedenis van Klassieke Massage: De klassieke massage, of Zweedse massage, werd ontwikkeld door de Zweedse gymnastiekleraar Per Henrik Ling in de 19e eeuw. Ling integreerde zijn kennis van anatomie en fysiologie met technieken uit verschillende oude culturen, zoals Griekse, Romeinse en Chinese methoden.

De term "Zweedse massage" werd geïntroduceerd in de 19e eeuw door Johann Mezger, een Nederlandse arts die de massage combineerde met Franse technieken. Hij benoemde de verschillende handgrepen en technieken die we nu kennen, zoals effleurage, petrissage en frictie.

Sindsdien is de klassieke massage geëvolueerd en aangepast, maar de basisprincipes blijven gericht op het bevorderen van ontspanning en welzijn door middel van manipulatie van de zachte weefsels van het lichaam.

Voor wie is deze massage geschikt? Voor iedereen die na een drukke dag of periode even tot rust wil komen door een ontspannende massage te ondergaan. Het is dan heerlijk om even niets te moeten.

bottom of page