top of page

De Psoas spier
De Psoas is meer dan alleen een spier; het is een poort naar een dieper begrip van onszelf. 

De fascinerende psoas spier, ook wel bekend als de "spier van de ziel", brengt de diepgaande connectie tussen lichaam en en emoties naar voren. Deze diep gelegen kern, die het boven- en onderlichaam verbindt, wordt niet alleen beschouwd als een cruciale factor voor beweging en stabiliteit, maar ook als een indicator van emotionele spanningen en stress.

Ontspannen in de natuur

De Psoas, ook wel de loopspier genoemd vanwege zijn rol bij het lopen, speelt een essentiële rol bij een scala aan bewegingen die verband houden met de heup, de knieën en de romp.

De psoas-spier, ook bekend als de loopspier, is een belangrijke spier in het menselijk lichaam. Het is een diepliggende spier onder in de buik en vormt een verbinding tussen de wervelkolom en het heupgewricht.

In het hedendaagse leven worden we vaak geconfronteerd met stressoren die hun weerslag hebben op zowel ons lichaam als onze geest. De Psoas spier, als boodschapper van het centrale zenuwstelsel, reageert op deze uitdagingen (de stressoren) door samen te trekken.

 

Massage van de psoas biedt niet alleen verlichting voor lichamelijke klachten, maar kan ook verlichting bieden door het ontladen van emotionele spanningen die in deze spier kunnen vast zitten.

Tijdens de massagebehandelingen worden niet alleen lichamelijke spanningen losgelaten, maar kunnen ook diepgewortelde emoties worden ervaren en-of losgelaten. Dit kan je tijdens de behandeling al merken, maar het kan ook later op de dag naar voren komen.

bottom of page