top of page

Energetische massage

Energetische massage is een vorm van massage die zich richt op de energiestromen in het lichaam. Het gaat er vanuit dat blokkades in deze energiestromen kunnen leiden tot fysieke klachten en mentale spanningen. Deze massage is vooral bedoeld om je eigen energie weer te  activeren.

Energetische massage is er op gericht om de balans tussen lichaam en geest te herstellen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren.

Energetische genezing

Voordelen van energetische massage kunnen zijn:

 1. Energiebalans herstellen: Energetische massage tracht blokkades in de energiestromen op te heffen, waardoor de natuurlijke balans van het lichaam wordt hersteld.
   

 2. Ontspanning en stressvermindering: Door de energieblokkades weg te nemen, helpt energetische massage bij het verminderen van spanning en stress. Dit kan zowel fysiek als mentaal welzijn bevorderen.
   

 3. Bevordering van zelfhelend vermogen: Het stimuleren van de energiestromen kan het zelfhelend vermogen van het lichaam activeren. Dit kan bijdragen aan het versnellen van genezingsprocessen.
   

 4. Bewustwording: Energetische massage moedigt bewustwording aan, zowel van de energie in het lichaam als van eventuele emotionele blokkades. Dit bewustzijn kan leiden tot een diepere verbinding met jezelf.
   

 5. Spirituele groei: Voor sommige mensen is energetische massage niet alleen gericht op fysieke en mentale welzijn, maar ook op spirituele groei. Het kan helpen bij het openen van bewustzijn en het verkennen van innerlijke dimensies.

Het uiteindelijke doel kan variëren afhankelijk van de persoonlijke behoeften en intenties .

In energetische massage worden vaak technieken gebruikt, zoals strijkbewegingen, om de energiestroom te stimuleren.

Energiepunten, chakra's, en meridianen in het lichaam worden aangeraakt en geactiveerd.

Je wordt uitgenodigd om contact te maken met je eigen lichaam en te voelen en onderzoeken wat je lijf jou te vertellen heeft.

 

Er kunnen verschillende emoties, gedachten en herinneringen naar boven komen.

 

Alles is welkom! Dit kan weer zorgen voor het op gang brengen van een bewustwordingsproces. Als deze emoties worden herkend, erkend en aanvaard als een deel van je zelf kan er ruimte ontstaan voor heling.

bottom of page