top of page

Voetreflexmassage

Reflexmassage werd al duizenden jaren geleden toegepast. Door het bestuderen van oude afbeeldingen weten we dat in India, Egypte en sommige indianenstammen deze methode van genezing werd gebruikt.

reflexologie Therapy

Een voetreflexmassage is niet alleen fijn en lekker voor je voeten,

 

Het kan  ook een boost geven aan je hele lijf en wordt als  erg ontspannend ervaren.

Bij voetreflexmassage wordt druk uitgeoefend op punten in je voet, de zogenaamde reflex punten. Deze punten staan in contact met organen en andere plekken in je lichaam.

 

Als er pijn ervaren wordt  in je voet(en) kan dat ontstaan zijn door een energie blokkade. Iets belemmert de doorstroom en afvalstoffen hopen zich op.

Door deze massage wordt het genezingsproces in werking gezet en de opname van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen wordt  geactiveerd.

 1. Stimulatie van het zelfherstellend vermogen: Voetreflexmassage streeft ernaar het natuurlijke zelfherstellende vermogen van het lichaam te activeren. Door de reflexpunten op de voeten te masseren wordt de doorbloeding bevorderd, wat kan bijdragen aan het herstellen van evenwicht in het lichaam.
   

 2. Ontspanning en stressvermindering: Voetreflexmassage heeft een ontspannend effect op het zenuwstelsel. Het helpt stress te verminderen, ontspanning te bevorderen en een gevoel van welzijn te creëren.
   

 3. Verbeterde doorbloeding: Door de reflexzones op de voeten te stimuleren, kan de massage de doorbloeding bevorderen. Dit draagt bij aan een betere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de lichaamsweefsels.
   

 4. Pijnverlichting: Voetreflexmassage kan helpen bij het verminderen van pijn en ongemak in specifieke delen van het lichaam, omdat de reflexpunten op de voeten verbonden zijn met verschillende organen en systemen.
   

 5. Bevordering van energiebalans: Volgens de principes van de traditionele Chinese geneeskunde wordt aangenomen dat voetreflexmassage de energiestroom in het lichaam in evenwicht brengt, wat gunstig is voor de algehele gezondheid.

Het uiteindelijke doel van voetreflexmassage is om het lichaam te helpen in een staat van homeostase te komen, waarin alle systemen in balans zijn en optimaal functioneren. Het wordt vaak gebruikt als aanvullende therapie om het welzijn te ondersteunen en gezondheidsklachten te verlichten.Kortom een voetreflexmassage kan ondersteuning bieden bij veel lichamelijke en psychische klachten. En na een voetreflex massage voel je je meestal meer ontspannen, je voeten voelen lichter en soepeler aan.

bottom of page